آیا روزه گرفتن برای افراد کم خون ضرر دارد؟

روزه افراد کم خون,روزه گرفتن کم خون ها,افراد کم خونی, بیماری کم خونی, تالاسمی ماژو,ر تالاسمی مینور ,حکم روزه گرفتن ,رمضان, روزه, روزه داری, روزه و تالاسمی, روزه و کم خونی, روزه گرفتن بیمار, روزه گرفتن بیمار تالاسمی,روزه گرفتن افراد کم خون,مطالب پزشکی رمضان 94
کم خون

یک نت ـ آیا روزه گرفتن برای افراد کم خون ضرر دارد؟ (دانستی های پزشکی رمضان 94)

یک فوق تخصص خون و انکولوژی اعلام کرد: افرادی که به کم خونی دچار هستند، در صورت مصرف مرتب داروهای شان، مشکلی در روزه داری نخواهند داشت.

دکتر سید امیر حسین امامی، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان ایسنا، در خصوص شایع ‌ترین نوع کم خونی‌ ها اظهار داشت: بیشترین نوع کم خونی ‌ها از نوع تغذیه ‌ای است که در راس آن ها کم خونی ناشی از فقر آهن (مواد لازم برای ساخت گلبول های قرمز) قرار دارد.

وی در ادامه گفت: این افراد اگر داروهای شان را در سحر، موقع افطار و نیمه شب مصرف کنند، مشکلی در روزه داری نخواهند داشت.

دکتر امامی ادامه داد: افرادی که تحت درمان هستند و وضعیت عمومی نسبتا مناسبی دارند، منعی برای روزه‌ داری ندارند، مگر در مواردی که کم خونی بسیار شدید باشد و درمانش هنوز شروع نشده باشد.

این فوق تخصص خون در ادامه تصریح کرد: مبتلایان به بیماری کم خونی از نوع بدخیم که تحت درمان با داروهای شیمی درمانی، چه به صورت خوراکی و چه به صورت تزریقی هستند، در اکثر موارد اجازه روزه داری ندارند و اگر قرار است در موارد خاصی روزه داری انجام شود، حتما بایستی با نظر پزشک معالج باشد.

وی در خصوص افراد مبتلا به تالاسمی مینور و ما‍ژور، گفت: مبتلایان به تالاسمی مینور بر حسب توان و تحملی که دارند می توانند روزه بگیرند، اما افراد مبتلا به تالاسمی ماژوری که نیاز به تزریق مکرر خون دارند، مجاز به روزه گرفتن نیستند.

این متخصص خون در پایان توصیه کرد: این افراد، مصرف گوشت را در برنامه غذایی خود بگنجانند. همچنین از مصرف چای، حدود یک ساعت قبل و دو ساعت بعد از غذا، جدا خوداری کنند.

امتیاز: 
هنوز رایی ثبت نشده